top of page
  • Foto van schrijverAnita Drost

Mieke Bos

Mieke Bos, eigenaar van Mieke Bos Ondersteuning, helpt ondernemers, managers en managementondersteuners om effectief met hun tijd om te gaan, zodat er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling. Ofwel: zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn en blij van worden. Waar wordt Mieke zelf blij van?


ZING

“Zingen vind ik heerlijk. Het ontspant, maakt mijn hoofd leeg. Maar ik zing alleen als ik in mijn eentje ben of als mijn stem niet als enige klinkt. Bij de radio, op zondagochtend in de kerk, in een projectkoor. Als kind wilde ik graag piano leren spelen, maar het is er niet van gekomen. Wie weet later nog eens. Behalve zelf zingen luister ik ook graag naar muziek. Muziek die aansluit bij mijn gevoel op dat moment. Er zit altijd wel een lied in mijn hoofd.”


VECHT

“Vechten is een woord dat geen deel uitmaakt van mijn vocabulaire. Ik associeer het met elkaar pijn doen, oorlog. Ook de positieve kant ervan, vechten vóór, verwoord ik liever in termen als ‘doorzettingsvermogen’ en ‘ergens voor gaan’. Dat geeft meer energie en kracht. Doorzettingsvermogen heb ik van huis uit meegekregen. Afmaken waar je aan begonnen bent, schouders eronder, afspraak is afspraak, opgeven is geen optie. Zoals de meeste kwaliteiten heeft ook dit een mooie kant en een keerzijde. Ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten, ik vind altijd een manier. Maar ik ben ook erg streng voor mezelf. Zo gun ik mijzelf weinig vrije tijd, ik mag pas genieten als ik mezelf daar expliciet toestemming voor heb gegeven. Dit ontneemt mij wel eens het gevoel van vrijheid. Terwijl ik daar juist altijd naar op zoek ben: vrijheid!”


HUIL

“Ik ben een heel emotioneel mens en huil snel. Niet alleen bij nare gebeurtenissen. Wint iemand bij Masterchef, dan heb ik zo meegeleefd en voel ik de ontlading als het is gelukt zelf ook zo sterk, dat ik voor de tv zit te huilen – echt heel stom. Ik vind het lastig hoor, dat ik snel huil. Ik merk dat ik veel bezig ben met wat anderen van mij vinden als ik mijn emoties laat zien. Zeker in een zakelijke omgeving. Niet altijd is daar ruimte voor gevoelens. Toch zie ik mijn emotionaliteit, gekoppeld aan mijn gerichtheid op samenwerken en contact, niet alleen als een zwakte maar juist ook als een kracht. Het gaat bij werken niet alleen om structuur en systemen. Het gaat om de mens, die pas echt tot bloei komt als hij zichzelf kan zijn en zich op zijn plek voelt.”


BID

“De lat ligt bij mij heel hoog. En heb ik iets bereikt, dan kijk ik meteen naar het volgende doel. Ik ben er niet zo goed in om mijn successen te vieren. Maar als ik bid – en dat zit de hele dag in mijn hoofd, net als muziek – voel ik dat ik er mag zijn zoals ik ben. Bidden is een plek waar het goed is, veilig. Voor veel mensen is bidden ‘vragen om’, voor mij is het eerder een staat van bewustzijn van alles wat er in mijn leven speelt. En daarmee een voedingsbodem voor het voelen van dankbaarheid voor alles wat ik heb. Bidden geeft mij veiligheid, kracht, rust.”


LACH

“Ik lach veel en graag. Lachen ontspant en relativeert. Ook zelfspot hoort daar voor mij absoluut bij. Het is een bijzonder iets dat lachen zo aanstekelijk is. Zelfs als je mensen ziet lachen zonder de reden te kennen.

Dat is eigenlijk het enige dat ik wel eens mis sinds ik zzp’er ben, het samen met anderen lachen om situaties die zich voordoen. Ik ontmoet veel mensen en afspraken hebben vaak een gericht doel, maar ook hierin is humor een belangrijk aspect.”


WERK

“Mijn werk houdt in dat ik om te beginnen naast iemand ga staan en vanaf een afstandje en met een frisse blik meekijk. Wat heeft hij nodig om zoveel mogelijk te kunnen doen waar hij goed in is? Wie zijn werk zo kan organiseren dat hij zich op zijn plek voelt, kan het mooie dat hij te bieden heeft laten stromen en is gelukkig. Ik help overzicht te creëren en structuren aan te brengen die passen bij de persoon die hij is en bij zijn bedrijf. Daarbij is het systeem niet leading. Systemen, regels en procedures zijn er om het makkelijker te maken, niet om als keurslijf te dienen. Er is altijd een manier.”


BEWONDER

“Mijn bewondering gaat uit naar mensen die gaan voor hun passie en daar alles voor doen. Dat is voor mij op je plek zijn. Mijn eigen passie bestaat eruit mensen te helpen zich te ontwikkelen en te groeien in hun werk. Toch bewonder ik mezelf niet. Dat heeft er mee te maken dat ikIk heb geen eindplaatje voor ogen heb, er is altijd weer een nieuw doel. Ik vind het lastig om te beschrijven wat ik precies wil bereiken. Het heeft met vrijheid te maken, maar ik kan er de vinger nog niet op leggen.”
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page