top of page
  • Foto van schrijverAnita Drost

De werkplek van Simone Siemons

"INSPIRATIE IS: ELKE DAG WERKEN" - Charles Baudelaire


Ga jij elke dag vol inspiratie aan de slag op jouw werkplek?


Er zijn plekken die alle energie uit je lijken te zuigen en plekken waar je juist energie van krijgt. Liefst werk je natuurlijk in een omgeving die de voorwaarden creëert voor optimale prestaties. Toch merk ik bij de vele bedrijfsbezoeken dat opmerkelijk weinig mensen aandacht lijken te besteden aan hun werkplek. Vandaar deze rubriek. Hoe ziet een werkplek eruit die jou tot een hoger niveau kan brengen? Geeft jouw werkomgeving jou wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen?


In deze aflevering: de werkplek van Simone Siemons van uitgeverij Stili Novi.


“Nog niet zo heel lang geleden bestonden er geen kantoortuinen, je werkte vanuit je eigen kamer met een bureau en vergadertafel. Rondom de vergadertafel had ik alles praktisch ingericht, tussen het bureau en de tafel stonden twee lage kasten met erop een kunstobject, enige boeken en een mooie plant, geen stumper. Aan de muur had ik enkele zelfgekozen schilderijen opgehangen. Niet zelden als iemand voor het eerst binnen klonk er een ‘Wauw, jij hebt je kamer écht ingericht’.


De klinisch aandoende kantoortuinen vond ik verre van ideaal. Daarnaast bleek het kantoor vaak niet de meest eerlijke plek als je de reistijd van elke deelnemer in ogenschouw neemt. Het creatieve deel van mijn werk snakte naar een meer inspirerende omgeving. Die afspraken doe ik daarom altijd buiten de deur: op – als het even kan - een sfeervolle plek. Wel met een iPad maar ook een notitieboekje waarin je gewoon nog met een pen kunt schrijven. Waar die twee liggen, daar is mijn werkplek.”
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page