top of page
Anita Drost_110505_Z7A3368.jpg

Anita Drost (1969) is schrijver en werkt daarnaast sinds 2009 als tekstschrijver vanuit haar eigen tekstbureau tekstissimo. 

 

Anita schreef drie boeken. In 2016 verscheen Verbroken contact tussen ouder en kind, een non-fictieboek over wat er speelt in de aanloop naar, tijdens en na een breuk in een familierelatie. 

In hetzelfde jaar verscheen het moderne sprookje Welkom Sneeuwwitje. Haar vlucht van huis en haard. Beide zijn uitgegeven door uitgeverij Stili Novi in Utrecht.

Verder schreef ze als co-auteur samen met Anita Middel en Itie van der Berg Struis de Schrijfvogel, jaarkalender creatief schrijven (2018). Illustrator: Anjo Mutsaars, uitgeverij: Eduforce.

Een nieuw boek is in de maak en zal verschijnen bij uitgeverij Stili Novi.

Als tekstschrijver heeft ze zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitrollen van merkverhalen als onschatbare bron en houvast voor interne en externe communicatie.

Anita groeide op in Friesland en haalde daar haar gymnasium-diploma. Hierna studeerde ze logopedie in Groningen. Na twintig jaar als logopedist te hebben gewerkt, is ze vanaf 2009 gaan doen waarnaar ze haar hele leven al verlangde: schrijven. Anita woont samen met haar vrouw Willemien de Bruin en de jongste twee van haar vijf kinderen in Zwolle.

Fotografie: Gijs Versteeg.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Contact

+31 (0) 30 37 00 36

bottom of page