top of page
  • Foto van schrijverAnita Drost

Burgemeester Henk Jan Meijer


De burgemeestersketting stond me best aardig. Maar al die blikken die onmiddellijk op mij werden gericht, gaven me een ongemakkelijk gevoel. Snel deed ik de ketting af en legde hem terug op de tafel voor mij, de tafel van Henk Jan Meijer.


Hij was net een paar weken burgemeester van Zwolle, toen ik er kwam wonen en een ontvangst voor nieuwe inwoners met bustour en bezoek aan de raadszaal meemaakte.


Zo’n negentien jaar later – ik helemaal ingeburgerd in Zwolle, hij nog steeds burgemeester – mocht ik hem interviewen, in opdracht van Stern Catering en Partyservice. Voor dit prachtige Zwols bedrijf schrijf ik al jaren met trots allerlei teksten. Samen met de eigenaren Jos en Maria bedachten we ter voorbereiding van het interview met de burgemeester een aantal 'culinaire vragen'. Na afloop van het gesprek was Henk Jan Meijer zo vriendelijk om voor mijn kinderen van acht en elf jaar, die het geweldig vonden dat ik zo'n beroemdheid ontmoette, een mooie handtekening op een briefje te zetten. De briefjes hangen nog steeds op hun slaapkamer.


Omdat Henk Jan Meijer per 1 september afscheid neemt als burgemeester, vind ik het leuk om dit interview met je te delen. Je vindt het op via deze link:


https://www.sternpartyservice.nl/blogs/afscheid-burgemeester-henk-jan-meijer/

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page