top of page
  • Foto van schrijverAnita Drost

Boek: "Wij. Verpleegkundigen over hun drijfveren."

In opdracht van Gelre ziekenhuizen schreef ik een boek met verhalen van 48 verpleegkundigen over hun vak en hun why.


Over de opdrachtgever:

Gelre ziekenhuizen is met twee ziekenhuislocaties, een aantal buitenpoliklinieken, 3.500 medewerkers, 220 medisch specialisten, 300 vrijwilligers en een verzorgingsgebied van ruim 280.000 inwoners één van de grotere ziekenhuizen in Nederland. In samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg vormt Gelre een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen. Gelre ziekenhuizen is een van de 27 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) in Nederland.


Opdracht:

Schrijf een boek met verhalen ván verpleegkundigen vóór verpleegkundigen. Een boek dat de trots op het vak voelbaar maakt en dat verpleegkundigen (weer) in contact brengt met hun persoonlijke drijfveren om voor dit vak te kiezen.


Het idee voor een verhalenboek ontstond uit het symposium in Gelre dat in het voorjaar van 2019 plaatsvond. De verpleegkundige beroepsgroep maakt veel ontwikkelingen door en is zich aan het professionaliseren met het oog op de toekomst. Al die

beweging, al die veranderingen zijn onvermijdelijk, noodzakelijk en zinvol. Maar als je veel bezig bent met wat er om je heen gebeurt en hoe je daarop moet inspelen, kun je makkelijk het contact verliezen met de vlam in jezelf. Met een verhalenboek wil Gelre zijn verpleegkundigen uitnodigen om terug te keren naar het hart van het vak. De inspiratie en het gevoel van trots die daaruit kunnen voortkomen, geven nieuwe energie om met elkaar vorm te geven aan de zorg van de toekomst.


In samenwerking met:

Redactie: Gelre ziekenhuizen

Fotografie: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Vormgeving: The Creative Hub, Powered by Canon

Drukwerk: SMG Groep
Wij. Verpleegkundigen over hun drijfveren.

Anita Drost | tekstissimo

1e druk: oktober 2020

ISBN 9789090337953 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page