top of page
  • Foto van schrijverAnita Drost

Museum of broken relationships

Het werken aan een nieuw boek is van start gegaan. Onderweg naar een aantal interviews deden mijn uitgever en ik in het ‘Museum of broken relationships’ in Zagreb alvast inspiratie op.


Dit museum laat met behulp van voorwerpen, verhalen, filmbeelden en een audio-installatie een breed spectrum van verbroken relaties zien, variërend van stukgelopen kalverliefdes tot pedofilie en zelfdoding. Een deel van het museum is gewijd aan verbroken ouder-kindrelaties.


Grappig was bijvoorbeeld de bijl waarmee iemand de boosheid over de beëindigde liefde verwerkte door de meubels van de ex-partner tot splinters te slaan … meubels die haar ex vervolgens onverwacht met een busje kwam afhalen. Boeiend de quote ‘Private battles, global wars’ op een muur in het museum. En onvergetelijk de gezichtsuitdrukking van de vrouw die in een video-interview vertelde hoe zij iemand had afgewezen die verliefd op haar was geworden. Feitelijk en gedetailleerd deelde ze het verhaal, zonder ook maar een keer haar emoties te benoemen, maar ondertussen zag je op haar gezicht voortdurend pijn, spijt en schaamte. Lichaamstaal zegt vaak zoveel meer dan woorden.


Naast twee vaste locaties in Los Angeles en Zagreb heeft het museum inmiddels al 50 reizende exposities georganiseerd, waaronder in 2014 in Amsterdam en in Brussel. En denk niet dat in www.brokenships.comen www.facebook.com/Brokenships/ typefouten staan en je op een pagina over de Titanic belandt; dit is het juiste webadres voor meer informatie over het museum en de originele producten in de bijbehorende giftshop :-).

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page